Automatisering en Cyber Security

Windows 10

Windows 10 komt eraan. DWindows-10-logoit belooft weer een interessante nieuwe versie van Windows te worden, in de lijn met Windows 95, Windows XP en Windows 7. Deze moet het beste gebruiken van de cobinatie Windows 7 en de ongelukkige Windows 8.

Per 1 juni komt er met de Windows updates een programmaatje mee, dat een Windows 10 logo plaatst in de taakbalk. Als je er boven zweeft met je muis, dan staat er “Windows 10 downloaden”. Je kan die aanklikken en dan krijg je informatie over Windows 10 en de mogelijkheid je te registreren voor de upgrade, als die beschikbaar wordt.

Windows-10_taakbalk

Hiermee voer je dus nog geen upgrade uit, dit betreft (momenteel) alleen een voorregistratie:

Windows-10_1_gratis-upgrade

Links onderaan op het scherm is de knop te vinden waarmee je je kan voorregistreren.

 

Belangrijke vragen over Windows 10

1. Moet ik upgraden?

Nee, upgraden is niet verplicht. Advies van Rattink.net: “if it ain’t broken, don’t try to fix it”. Oftewel: bent u tevreden met Windows 7 (of wellicht zelfs tevreden met Windows 8), dan is er geen goede reden om te upgraden.

2. Wie kunnen er upgraden?

Theoretisch iedereen met Windows 7 Service Pack 1 of met Windows 8.1.

3. Wanneer kan ik upgraden?

Windows 10 wordt beschikbaar gesteld van 29 juli.

4. Is het verstandig om te upgraden?

Dat hangt helemaal af van uw situatie, hiervoor geldt ook het antwoord van vraag 1. Het is bovendien altijd verstandig om niet als eerste te upgraden (tenzij u misschien erg technisch bent). De eerste versie is nooit de beste en ook is het goed om ervaringen van anderen mee te wegen in uw beslissing om wel of niet te upgraden.

5. Waar kan ik meer lezen over Windows 10?

 

Meer informatie nodig?

Schroom niet en neem contact met ons op!

 

 

 

  • De hoeveelheid data die wereldwijd gecreëerd en gerepliceerd wordt, verdubbelt in het huidige tempo iedere twee jaar in grootte, blijkt uit onderzoek uit 2011 (pdf). Uitgerekend was dat in 2011 er 1,8 zetabyte aan data wordt bijgemaakt.

    Volgens de studie is dit te vergelijken met 57,5 miljard 32GB Apple iPads of genoeg iPads om de Chinese Muur na te bouwen, maar dan twee keer zo hoog als het origineel. Bron: Computerworld.

    vector collection of different storage devices

  • Loading tweets...